تربیت بدنی

دانلود پژوهش: دانلود پروژه رشته تربیت بدنی در مورد سرطان – قسمت چهارم

اكثرغذاهایی كه ما ایرانی ها مصرف می كنیم، پر روغن تهیه می شوند. آن وقت به دنبال علت های چاقی های بیش از حد و سكته های زودرس هستیم. براساس محاسبات مبتنی بر تحقیقات تغذیه ای، در حدی مصرف چربی مناسب می باشد كه سی درصد انرژی روزانه را تأمین كند. زیرا با سوختن چربی در بدن دو برابر قندها و پروتئین ها انرژی ایجاد می گردد، پس میزان مصرف چربی برای افراد عادی نباید از هشتاد گرم در روز تجاوز كند. این میزان چربی شامل چربی های پنهان در غذا و چربی های اضافه شده توسط خودمان به آن می باشد. با در نظر داشتن اینكه گوشت ها، لبنیات و دانه ها و… دارای روغن هستند، مجاز هستیم 30 تا 40 گرم روغن به غذاهای مصرفی مان در گونه روز اضافه كنیم كه برابر می باشد با پنج تا هفت قاشق غذا خوری روغن مایع .

نکته مهم : برای بهره گیری از متن کامل پژوهش یا مقاله می توانید فایل ارجینال آن را از پایین صفحه دانلود کنید. سایت ما حاوی تعداد بسیار زیادی مقاله و پژوهش دانشگاهی در رشته های مختلف می باشد که می توانید آن ها را به رایگان دانلود کنید

2- از روغن های خوب بهره گیری كنید.

در فرهنگ ما روغن خوب را روغن حیوانی تلقی می كنند، در صورتی كه از دیدگاه تغذیه ای روغنی خوب می باشد كه دارای باندهای غیراشباع و مایع باشد. این روغن در بدن بر تولید كلسترول بی تأثیر می باشد یا تولید آن را كاهش می دهد. در صورتی كه با مصرف روغن های جامد حیوانی، چربی های متصل به گوشت و دنبه ، تولید كلسترول در بدن افزایش می یابد كه از عواقب بد آن آگاه هستید.

تحقیقات نشان داده كه به دلیل مصرف زیاد روغن زیتون در یونان ، شیوع سرطان پستان و سرطان پروستات بسیار كمتر می باشد. از این رو:

– در جیره غذایی روزانه خود برای تأمین پروتئین، فقط به مواد گوشتی پرچربی اكتفا نكنید. کوشش كنید ( خصوصاً در سنین بالا ) از گوشت های سفید و قرمز( 3 بار در هفته) به علاوه حبوبات بهره بگیرید.

– کوشش كنید روغن زیتون و روغن كانولا( گلزا) را جایگزین روغن های نباتی جامد كنید. البته این روغن ها نباید تحت حرارت بیش از 130 درجه قرار بگیرند.

– غذاهای دریایی را فراموش نكنید كه حاوی چربی های نوع امگا3 هستند و از بروز سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می كنند. زنان اسكیمو به دلیل مصرف زیاد ماهی، به ندرت مبتلا به سرطان سینه می شوند.

3- از مصرف چربی های بد اجتناب كنید.

روغن های مضر، چربی های اشباع هستند مثل روغن نخل، روغن نارگیل، روغن نباتی جامد، دنبه و چربی های متصل به گوشت.

در نظر داشتن این نكته مهم می باشد كه در اغلب غذاهای آماده مثل انواع ساندویچ و تنقلاتی زیرا چیپس و پیراشكی از روغن های جامد و مانده بهره گیری می گردد. از اینرو به شما توصیه می كنم از مصرف مكرر این مواد غذایی اجتناب كنید و به ندرت و به صورت تفریحی آنها را بهره گیری كنید زیرا مصرف زیاد چربی موجب تجمع بافت چربی در بدن می گردد كه خود عاملی مهم در بروز سرطان می باشد.

شما می توانید تکه های دیگری از این مطلب را در شماره بندی انتهای صفحه بخوانید              
سرطان پستان

سرطان پستان يكي از مهمترين و شايعترين بيماريها در زنان می باشد و دانستن اطلاعات اساسي در اين زمينه براي هر زني اگر چه دچار اين بيماري نيز نباشد به دليل شايع بودن و مهم بودن بيماري لازم می باشد.

قابل ذكر می باشد كه بيشتر توده هاي پستان سرطاني نيستند و درمان سرطان پستان هميشه به برداشتن پستان منتهي نميشود و در مراحل اوليه بيماري با درمانهاي جديد شانس بهبودي واقعي هست. سرطان پستان شايعترين علت مرگ زنان در محدوده سني 35 تا 55سالگي را تشكيل ميدهد. در هر سال يك تا دو مورد سرطان پستان درهر 1000زن به گونه جديد تشخيص داده ميشود.

نسج پستان در مجاورت عضلات اطراف پستان قرار دارد. شناخت سيستم لنفاوي پستان از لحاظ تشخيصي و درماني حائز اهميت ميباشد . تومورهاي پستان مي توانند از طريق سيستم لنفاوي گسترش يافته و به تمام بدن راه يابند و در حقيقت سيستم لنفاوي راهي براي ارتباط لنف با عروق ميباشد. خونرساني به قسمتهاي داخلي و مركزي پستان توسط شاخه هاي شرياني انجام ميشود.پستان داراي سيستم عصب دهي نيز مي باشد.

علائم بيماريهاي پستان:
شما می توانید مطالب مشابه این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید                     

 

شايعترين علامت و شكايتهاي بيماري پستان كه يك زن را به مشاوره پزشكي ارجاع ميدهد احساس توده در پستان ، ترشح يا خونريزي از نوك پستان و درد پستان مي باشد و در صورت نظاره اين علائم و تغييرات بايد به پزشك مراجعه نمود اگر چه خيلي از اين موارد سرطاني نخواهد بود.

علائم سرطان پستان:

علائمي كه ممكن می باشد در سرطان پستان ظاهر شوند:

  • توده در پستان (شايعترين علامت)
  • تغييردر اندازه يا شكل پستان
  • به داخل كشيده شدن يا برگشتن نوك پستانها
  • قرمزي و جوش در اطراف نوك پستان
  • خونريزي يا ترشح از نوك پستان
  • كشيده شدن پوست پستان
  • تورم و احساس توده در زير بغل
  • وريد هاي واضح روي پستان
  • زخم پوست پستان
  • علائم تومورهاي ثانوي در جاهاي ديگر
  • تورم بازو
  • درد
علت و عوامل ايجاد سرطان پستان

 

فاكتورهاي خطر:

  1. سابقه سرطان پستان در سمت مقابل
  2. سابقه خانوادگي سرطان پستان( بستگان درجه يك)
  3. نولي پاريته ( نداشتن زایمان)
  4. يائسگي بعد از 55 سالگي
  5. بالا بودن سن( سن بالاتر از 35 سال)
  6. اختلاف جغرافيايي( جهان غرب)
  7. اثرات هورموني
  8. سرطانهاي ديگر
  9. رژيم غذايي ( چربي و گوشت)
  10. چاقي
  11. الكل
  12. بيماريهاي خوش خيم پستان
  13. ويروس ها
  14. تابش اشعه يونيزان
  15. نوع بافت پستاني
  16. شخصيت (مضطرب)
  17. مصرف استروژن (داروهای استروژنی)
  18. منارك زودرس (شروع قاعدگی زودتر از موعد)
  19. اولين حاملگي بعد از 25 سالگي

تحقيق در زمينه علل سرطان پستان مهم مي باشد زيرا با يافتن آنها  هم در مان و هم پيشگيري ممكن ميگردد كه منجر به شناسايي زنان در معرض خطر و استراتژيهاي پيشگيري و غربالگري براي كشف زود رس بيماري ميگردد و نتايج بدست آمده قادر می باشد تغيير در فاكتورهاي محيطي كه مسئول ايجاد بيماري شناخته شده اند بدهد و تحولي در نوع زندگي زنان ايجاد گردد كه كاهش ريسك ابتلا به بيماري را در آنان باعث ميشود.

پیشگیری:

به بهره گیری از معيارهايي كه بتوان  فاكتورهاي خطر شناخته شده در توسعه و پيشرفت يك بيماري را تغيير داد پيشگيري اوليه اطلاق مي گردد. يك شيوه برتر, سعي در پيشگيري از تكامل بيماري می باشد كه پيشگيري ثانويه ناميده مي گردد . پيشگيري ثانويه در مورد سرطان پستان عبارت می باشد از غربالگري پستان به مقصود كشف و درمان سرطان در اسرع وقت تا خطر انتشار بيماري و مرگ را كاهش دهد.

غربالگری (بیماریابی):

غربالگری به این معنی می باشد که در جمعيت زنان سالم، حتي قبل از آن كه هر نوع علائمي در پستان تظاهر كند بتوان با انجام آزمايشات و معاينه، تغييرات غير طبيعي را كشف نمود و تصميمات لازم را جهت درمان بكار گرفت. روشهای غربالگری عبارتند از:

  1. مامو گرافي سالانه در زنان 40ساله و مسن تر
  2. معاينه پستانها توسط زنان به صورت ماهيانه از سن 20 سالگي(بهترين زمان معاينه پس از قاعدگي و پيش از تخمك گذاري می باشد يعني بين پاك شدن از خونريزي تا 14 روز مانده به قاعدگي بعد)
  3. معاينه باليني پستان توسط پزشك در زنان20 تا40 ساله، هر سه سال و در زنان مسن تر از40 سال، هرسال

Leave a Comment